Nyheter

• Webinar om Minor Field Studies 2019-04-12 Vill du göra en fältstudie utomlands? Inom ramen för ditt självständiga arbete kan du ansöka om ett Sida-finansierat Minor Field Studies-stipendium för att samla in data i ett låg- eller medelinkomstland.
  • Podd om att skriva självständigt arbete 2019-03-21 Katarina Rejman och Ylva Falk vid Institutionen för språkdidaktik medverkar i universitetsbibliotekets podd Bakom bokhyllan. Lyssna och få tips om hur du kan komma igång med ditt självständiga arbete.
  • Pedagogiska ambassadörer vill utveckla det självständiga arbetet 2019-02-22 2019 blir ett intensivt och roligt år för Ylva Falk och Katarina Rejman vid Institutionen för språkdidaktik. De är nyutsedda pedagogiska ambassadörer vid Stockholms universitet och ska i sitt projekt jobba med att vidareutveckla lärarstudenternas kurser i självständigt arbete.
  • Katarina njuter av att få forska 2019-02-22 Glädjen över att få forska ger energi. Det menar universitetslektor Katarina Rejman, som till fullo njuter av sina intensiva forskardagar. I sina många projekt intresserar hon sig framför allt för studenternas akademiska skrivande.
  • Två oförglömliga MFS-månader i Chile 2019-01-29 Grundlärarstudenten Helena Nilsson åkte till Chile för att samla material till sitt uppsatsskrivande. Det blev en oförglömlig resa med många möten i en helt annan vardag.
  • Digitalt stöd för det självständiga arbetet 2018-10-15 Det ökade intaget av studenter till lärarutbildningen ställer nya krav på undervisningen. Vid Institutionen för språkdidaktik utvecklas ett digitalt stödmaterial för studenter som skriver sitt självständiga arbete. Målet är att fler studenter ska bli klara med kursen i tid.
  • Ämneslärarstudent på fältstudie i Kambodja 2018-01-10 Ämneslärarstudenten Lydia Sundh åkte till Kambodja för att skriva sin uppsats i engelska. Under ett par veckor var hon med på engelskalektioner i skolor i Phnom Penh och Siem Reap, och hoppas på ett fortsatt samarbete med dem i sitt arbete som lärare.
  • Mindre Fältstudier i Sydafrika våren 2016 2016-10-04 Minor Field Studies (MFS) är ett stipendieprogram där du samlar material till ditt självständiga arbete på avancerad nivå i ett utvecklingsland. Att förbereda sig för resan är ett hårt men nödvändigt jobb. Kim Juhlin som går grundlärarprogrammet vid Institutionen för språkdidaktik delar här med sig av sina erfarenheter.
  • Framtida samarbete diskuterades vid besök från Kap Verde 2016-09-08 Ett framtida samarbete mellan University of Cape Verde och Stockholms universitets lärarutbildningar har diskuterats vid ett besök av en delegation från Kap Verde.
  • Vill du vara med och ta emot utbytesstudenter? 2016-08-19 Inför varje ny termin söker vi lärarstudenter som vill engagera sig genom att vara fadder, delta i välkomstfika eller arrangera aktiviteter. Du får nya perspektiv på dina studier och tränar dig i språk. Anmäl intresse till din hemvists internationella koordinator: international@buv.su.se / international@isd.su.se / international@mnd.su.se
  • Enormt givande att göra fältstudier i Kina 2016-02-16 Mikael Audell, som studerar till ämneslärare vid Institutionen för språkdidaktik, var hösten 2015 Minor Field Study-stipendiat i Kina. Läs hans berättelse om att göra fältstudier i ett land där språkbarriär och kulturella skillnader lätt kan orsaka missförstånd.
  • Erfarenheter från Minor Field Study i Turkiet 2015-08-31 Lärarstudenten och MFS-stipendiaten Martina Brodin, vid Institutionen för språkdidaktik, Stockholms universitet, delar här med sig av sina intryck och upplevelser från Turkiet under november-december 2014.
  • Blivande faddrar träffade lärare från USA 2015-06-12 Under en junivecka 2015 gästades Stockholms universitet av en grupp grundskolelärare från USA. En kväll, under gemytliga former, delade lärarstudenter från Institutionen för språkdidaktik och Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen frågor och erfarenheter om professionen med den amerikanska gruppen. Lärarstudenterna från Stockholms universitet hade anmält sitt intresse för att vara faddrar åt utbytesstudenter.
  • Uppsatsskrivande i annan miljö och kultur 2014-12-01 Martina Brodin, Institutionen för språkdidaktiks första Minor Field Study-stipendiat, är nu i full gång med sitt materialinsamlande i Turkiet och sänder en glad hälsning därifrån.
  • Nu finns det möjlighet att skriva i par 2014-09-22 När du skriver ett självständigt arbete har du nu möjlighet att välja mellan att skriva ensam eller arbeta tillsammans med annan student (på avancerad nivå gäller detta endast under hösten 2014).
  • Möjligt att göra VFU i utlandet 2014-06-27 Det finns flera möjligheter att genomföra VFU (Verksamhetsförlagd utbildning) i utlandet, beroende på vilken lärarutbildning du går och var du befinner dig i din utbildning.

stockholms universitetsbibliotek

Bibliotekets stöd till dig som skriver uppsats 251x66