Journal of Home Language Research (JHLR) är en internationell open access-tidskrift som publicerar ny forskning inom området hemspråk. Tidskriften finns sedan en tid på Stockholm University Press och uppmärksammas nu på deras blogg.

Una Cunningham startade Journal of Home Language Research 2016 när hon var verksam vid University of Canterbury i Nya Zeeland. Nu är Una professor i språkdidaktik med inriktning mot engelska vid Institutionen för språkdidaktik, Stockholms universitet, och driver tidskriften JHLR tillsammans med BethAnne Paulsrud, universitetslektor i engelska vid Högskolan Dalarna.

De båda chefredaktörerna ser det som en självklarhet att använda sig av open access:

- Vi vill inte publicera bakom en betalvägg, utan vill att forskningen ska vara mer fritt tillgänglig. Open access ger utövare, studenter och forskare världen över tillgång till våra artiklar, säger BethAnne Paulsrud.

---------------

Läs hela bloggintervjun:
Freely available new research in the field of home languages – Journal of Home Language Research signs contract with Stockholm University Press

BethAnne Paulsrud och Una Cunningham, chefredaktörer för Journal of Home Language Research.