Om oss

Frescati Södra Huset

Välkommen till Institutionen för språkdidaktik

Större delen av Institutionen för språkdidaktik finns på plan 9 i hus E i Södra huset (de blå höghusen). Där hittar du studievägledare, utbildningsadministratörer och övriga utbildningsansvariga.

Om oss

Institutionen för språkdidaktik tillhör den Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet. Vår kärnverksamhet inbegriper såväl forskning som utbildning. Vårt utbildningsuppdrag är omfattande och består av undervisning inom fristående kurser, lärarutbildningar och uppdragsutbildningar.

Vi är programansvarig institution för grundlärarprogrammets inriktning mot förskoleklass och årskurs 1-3 samt för ämneslärarprogrammets inriktning mot språk. Utbildning ges på grundnivå och avancerad nivå inom våra två huvudområden språkdidaktik och svenska som andraspråk. Vi har utbildning på forskarnivå inom språkdidaktik.

Vid vår institution bedrivs språk- och litteraturdidaktisk forskning i svenska, svenska som andraspråk, engelska och moderna språk. Fokus ligger på flerspråkighet, språkundervisning och språkinlärning samt språkutveckling, till exempel läs- och skrivutveckling.

Till Institutionen för språkdidaktik hör även tre fristående enheter som till viss del deltar i vår undervisningsverksamhet samt delar en del av administrationen.

Viktig information inför våren 2019

Universitetsvägen 10 E
Frescati, Stockholm
Södra Huset, hus E, plan 9