Nyheter

• Mindre Fältstudier i Sydafrika våren 2016 2016-10-04 Minor Field Studies (MFS) är ett stipendieprogram där du samlar material till ditt självständiga arbete på avancerad nivå i ett utvecklingsland. Att förbereda sig för resan är ett hårt men nödvändigt jobb. Kim Juhlin som går grundlärarprogrammet vid Institutionen för språkdidaktik delar här med sig av sina erfarenheter.
  • Framtida samarbete diskuterades vid besök från Kap Verde 2016-09-08 Ett framtida samarbete mellan University of Cape Verde och Stockholms universitets lärarutbildningar har diskuterats vid ett besök av en delegation från Kap Verde.
  • Vill du vara med och ta emot utbytesstudenter? 2016-08-19 Inför varje ny termin söker vi lärarstudenter som vill engagera sig genom att vara fadder, delta i välkomstfika eller arrangera aktiviteter. Du får nya perspektiv på dina studier och tränar dig i språk. Anmäl intresse till din hemvists internationella koordinator: international@buv.su.se / international@isd.su.se / international@mnd.su.se
  • En spännande VFU-månad på Teneriffa 2016-04-01 Anna Karlsson, student på grundlärarprogrammet, flyttade som liten runt mellan olika länder och tänkte alltid att hon skulle vilja bli lärare och jobba utomlands. Hon gjorde sin tredje verksamhetsförlagda utbildning (VFU) på kanarieön Teneriffa och rekommenderar nu alla som har möjlighet och intresse att göra sin praktik i en svensk utlandsskola.
  • Enormt givande att göra fältstudier i Kina 2016-02-16 Mikael Audell, som studerar till ämneslärare vid Institutionen för språkdidaktik, var hösten 2015 Minor Field Study-stipendiat i Kina. Läs hans berättelse om att göra fältstudier i ett land där språkbarriär och kulturella skillnader lätt kan orsaka missförstånd.
  • Stipendietiden blev ett lärofyllt lärande 2015-08-31 Lärarstudenten och Minor Field Study-stipendiaten Martina Brodin vid Institutionen för språkdidaktik delar med sig av sina intryck och upplevelser från Turkiet.
  • Blivande faddrar träffade lärare från USA 2015-06-12 Under en junivecka 2015 gästades Stockholms universitet av en grupp grundskolelärare från USA. En kväll, under gemytliga former, delade lärarstudenter från Institutionen för språkdidaktik och Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen frågor och erfarenheter om professionen med den amerikanska gruppen. Lärarstudenterna från Stockholms universitet hade anmält sitt intresse för att vara faddrar åt utbytesstudenter.
  • Uppsatsskrivande i annan miljö och kultur 2014-12-01 Martina Brodin, Institutionen för språkdidaktiks första Minor Field Study-stipendiat, är nu i full gång med sitt materialinsamlande i Turkiet och sänder en glad hälsning därifrån.
  • Nu finns det möjlighet att skriva i par 2014-09-22 När du skriver ett självständigt arbete har du nu möjlighet att välja mellan att skriva ensam eller arbeta tillsammans med annan student (på avancerad nivå gäller detta endast under hösten 2014).
  • Möjligt att göra VFU i utlandet 2014-06-27 Det finns flera möjligheter att genomföra VFU (Verksamhetsförlagd utbildning) i utlandet, beroende på vilken lärarutbildning du går och var du befinner dig i din utbildning.
  • Låt dig inspireras av tidigare studenter 2013-12-04 Har du svårt att komma igång med uppsatsen? Låt dig inspireras av några av våra tidigare studenter. Under avdelningen Media finns nu några filmer upplagda, där tidigare uppsatser presenteras.
  • Nya webbsidor om Självständigt arbete i språkdidaktik 2013-09-18 Från och med höstterminen 2013 finns dessa nya webbsidor för dig som skriver ditt självständiga arbete vid Institutionen för språkdidaktik (ISD).

stockholms universitetsbibliotek

Biblioteket 251x66