Information inför ny termin

Välkommen till Institutionen för språkdidaktik hösten 2020

Eftersom läget med coronapandemin är fortsatt osäkert kommer den här hösten att bli lite annorlunda. Du har säkert många frågor inför att du ska studera hos oss och på den här sidan hittar du svar på det mesta. Vi ses i höst!

Fortsatt webbaserad undervisning

Under första halvan av höstterminen (period A-B, 31/8-2/11) kommer undervisningen vid Institutionen för språkdidaktik att vara webbaserad. En del moment kan komma att utföras på campus, men i så fall anges det i ditt schema. I slutet av augusti kommer du att få anvisningar av din lärare om vad som gäller för just din utbildning.

För andra halvan av terminen (period C-D, 3/11-17/1) planerar vi campusförlagd undervisning, men det kan komma att ändras beroende på hur coronapandemin utvecklat sig efter sommaren. Du kommer att få mer exakt information i början av september.

Läs Stockholms universitets information till studenter om covid-19

Foto: Ingmarie Andersson

För en lyckad start

Du som är antagen till en utbildningsplats vid Institutionen för språkdidaktik har fått ett särskilt e-postutskick från din utbildningsadministratör. Läs det noga! Om du sedan följer alla steg nedan så kommer din studiestart att bli så bra som möjligt. Lycka till!

Tacka ja - puff

1 Tacka ja till din utbildningsplats

Antagningsbeskeden till höstterminen publicerades den 9 juli. Om du har blivit antagen till en utbildning eller står som reserv måste du tacka ja för att behålla din plats. Det gör du på Antagning.se senast den 24 juli.

En lyckad start - puff

2 Aktivera ditt universitetskonto

Inför terminsstart ska du aktivera ditt universitetskonto. Det ger dig tillgång till universitetets alla IT-tjänster. Aktiveringen av universitetskonton för höstterminen öppnar den 5 augusti.

Registrera dig - puff

3 Registrera dig på din kurs

Innan terminen börjar måste du registrera dig på höstens kurser. Om du inte registrerar dig i tid förlorar du din plats. Webbregistreringen för höstterminen 2020 är öppen 10-17 augusti.

Zoom

4 Installera e-mötestjänsten Zoom

För att kunna delta i den webbaserade undervisningen behöver du installera e-mötestjänsten Zoom på din dator. Följ våra råd om hur du använder Zoom så kommer det att gå bra.

Nu börjar din lärarutbildning - puff

5 Introduktion för nya lärarstudenter

Veckan innan höstterminen startar arrangerar Stockholms universitet välkomstaktiviteter för nya studenter. Du som ska bli lärare erbjuds även speciella introduktioner.

Schemat hittar du på din kurssida

Schema, litteraturlista och annan viktig information inför terminsstart finns på din kurssida:

För dig som ska göra VFU i höst

Institutionen för språkdidaktiks VFU-kurser kommer att genomföras som planerat.

Om du av covid-19-relaterade skäl inte kan göra din VFU kan du ansöka om dispens att bli examinerad vid nästa VFU-kurstillfälle. För information och dispensansökan kontakta din studievägledare: studievagledare@isd.su.se

Studera på lika villkor

Stockholms universitet erbjuder olika pedagogiska stödformer för personer med varaktiga funktionsnedsättningar.

Läs om hur du ansöker om stöd:

Tillgodoräknande

Vill du tillgodoräkna dig tidigare studier eller pausa ditt studieliv?

Läs om vad du då måste göra:

Vad gäller vid ISD i sommar?

Sommar 2020

På grund av coronapandemin är institutionens lokaler fortsatt stängda. Våra studievägledare och utbildningsadministratörer kan du kontakta via e-post:
Studievägledning
Utbildningsadministration

_________________

Den centrala studie- och karriärvägledningen kan svara på generella frågor om studier och karriär:
Studie- och karriärvägledning

För frågor om behörighet och antagning kontakta Antagningsenheten:
Anmälan och antagning

Studenthandboken

Studenthandboken HT20-VT21

Stockholms universitets studenthandbok ger en samlad översikt över sådant som är bra att känna till.