Studera utomlands

Studera utomlands
Olika landsflaggor - studera utomlands

Studera utomlands

Vår institutions internationella koordinator ansvarar för studentutbyte i Norden genom ämnesnätverk och i Europa genom Erasmusprogrammet och andra samarbetsavtal.

Minor Field Studies

Ny ansökningsomgång för MFS

Du vet väl att du har möjlighet att ansöka om ett Minor Field Studies-stipendium för att skriva din uppsats utomlands? Ansökan är öppen 19 september-15 oktober 2019.

Lär känna en lärarstudent från ett annat land

Lärarutbildningsinstitutionerna vid Stockholms universitet har ett fadderprogram för utbytesstudenter som är inresande lärarstudenter. Om du är intresserad av att bli fadder ta kontakt med institutionens internationella koordinator: international@isd.su.se

Aktuella notiser

  • Att plugga i Zaragoza gav mersmak 2019-05-20 Kerstin Cronholm är nyexaminerad ämneslärare i spanska och engelska. Våren 2018 var hon i Spanien som Erasmusstudent. Hon är glad och tacksam att hon fick den chansen att plugga utomlands.
  • Utökat samarbete mellan lärarutbildningar i Sverige och Finland 2019-03-01 För ett par år sedan startade ett givande utbyte kring praktikskolor mellan lärarutbildningarna vid Stockholms universitet och Helsingfors universitet. Nu har representanter från de båda lärosätena träffats på Hanaholmen utanför Helsingfors för att planera vidare kring samarbetet.
  • Två oförglömliga MFS-månader i Chile 2019-01-29 Grundlärarstudenten Helena Nilsson åkte till Chile för att samla material till sitt uppsatsskrivande. Det blev en oförglömlig resa med många möten i en helt annan vardag.
  • Spännande VFU-upplevelse i Nya Zeeland 2019-01-10 Att göra sin praktik utomlands är en ovärderlig erfarenhet, menar grundlärarstudenten Vera Forsby. Läs hennes inspirerande reserapport från "down under".

Tidigare notiser

Internationell koordinator

Ylva Sandberg
international@isd.su.se
Boka tid för möte via e-post

Vill du studera utomlands?

För dig som ska läsa en del av din utbildning utomlands finns en handbok med information om bland annat ansökan, språk, bostad och kursval.

Databas med Stockholms universitets utbytesavtal

Minna gjorde VFU i Bryssel