Minor Field Studies (MFS)

Mindre Fältstudiestipendier

Minor Field Studies (MFS) är ett stipendieprogram för studenter med ett internationellt intresse. Inom ramen för programmet ska du samla material till ditt självständiga arbete på avancerad nivå i ett utvecklingsland.

MFS i Sydafrika - puffbild

Hårt jobb ger framgång och lycka

Kim Juhlin som går grundlärarprogrammet vid Institutionen för språkdidaktik delar med sig av erfarenheterna från sin MFS-tid i Sydafrika, en resa som är bland det bästa hon gjort i sitt liv.

Kina

Hinder och unika möjligheter i Kina

Ämneslärarstudenten Mikael Audell var hösten 2015 Minor Field Study-stipendiat i Kina. Läs hans berättelse om att göra fältstudier i ett land där språkbarriär och kulturella skillnader kan orsaka missförstånd.

Martina Brodin - puff

Stipendietiden blev ett lärofyllt lärande

Lärarstudenten och Minor Field Study-stipendiaten Martina Brodin vid Institutionen för språkdidaktik delar med sig av sina intryck och upplevelser från Turkiet.

MFS-stipendium i Turkiet - puff

Uppsatsskrivande i annan miljö och kultur

Martina Brodin, Institutionen för språkdidaktiks första Minor Field Study-stipendiat, är nu i full gång med sitt materialinsamlande i Turkiet och sänder en glad hälsning därifrån.

Therese berättar om sin MFS

Det Sida-finansierade resestipendiet MFS riktar sig till dig med ett internationellt intresse och studerar på kandidat-/magister- och masternivå. På Lärarutbildningsportalen kan de se en film där studenten Therese Leopoldsson berättar om sin MFS.

Internationell koordinator

Suk-hi Cho, rum E906
international@isd.su.se
Mottagningstid tisdag-torsdag 10-12.
Boka tid för möte via e-post.

Internationella koordinatorn kommer gärna och berättar mer för dig och dina medstudenter om möjligheterna att studera utomlands. Boka tid för detta via e-post.

Vill du studera utomlands?

För dig som ska läsa en del av din utbildning utomlands finns en handbok med information om bland annat ansökan, språk, bostad och kursval.

Stockholms universitets utbytesavtal: databas