Anmälan & antagning

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för språkdidaktik
  4. Utbildning
  5. Anmälan & antagning
För att du vill bli lärare

Vet du att du vill bli lärare men inte riktigt vilken utbildning du ska välja kan du få hjälp av det här quizet. Det hjälper dig på traven genom att ställa viktiga frågor som är bra att tänka igenom innan du söker: blilarare.nu

Anmälan & antagning - viktigt med behörigheten

Vid Stockholms universitet kan du läsa såväl kurser som program. Du måste uppfylla behörighetsvillkoren för att bli antagen på de utbildningar du sökt. Om du vill bli lärare måste du dels ha grundläggande behörighet för högskolestudier, dels uppfylla de särskilda behörighetskrav som gäller för den programinriktning eller de ämnen du väljer.

Besök digitalt Öppet hus i efterhand

Missade du digitalt Öppet hus?

Stockholms universitets digitala Öppet hus ägde rum 31 mars. Du kan fortfarande ställa frågor till våra studenter, se filmade föreläsningar och komma i kontakt med studie- och karriärvägledare.

Nu kan du anmäla dig till hösten 2020.

Nu kan du anmäla dig till hösten 2020

Vid Institutionen för språkdidaktik kan du bli grundlärare för de yngsta barnen eller ämneslärare i språk. Vi ger även kurser i språkdidaktik och svenska som andraspråk.

Bli de nyfikna barnens idol

För att jag vill inspirera barnen. Väcka nyfikenhet.

Vill du arbeta med de yngsta eleverna? Vara en förebild och inspirera dem till fortsatt lärande? Då ska du gå vårt grundlärarprogram med inriktning mot förskoleklass och årskurs 1-3.

Språklärare får jobb direkt

För att jag vill ge ungdomarna något. Språkets skönhet.

Är du intresserad av språk och tycker om att arbeta med ungdomar? Ser du deras utbildning som ett viktigt uppdrag? Då borde du bli ämneslärare i språk i årskurs 7-9 eller gymnasieskolan.