Printomattjänsten använder så kallad "follow me-print"-teknik. Det innebär att du skriver ut till en utskriftskö och sedan kan hämta ditt dokument när du vill vid någon av de två printomaterna som står i post- och kopieringsrummet på plan 9, E902. På dessa maskiner kan du även kopiera och skanna.

Institutionen har även printomater i paviljongen EF, såväl på plan 1 som plan 2, som kan användas av samtliga medarbetare.

Miljövänlig standardinställning på våra skrivare

Standardinställningen på printomaterna är en miljövänlig svartvit dubbelsidig utskrift. För att spara på pappersförbrukningen, tänk även på att endast skriva ut ett begränsat sidintervall vid utskrift av längre rapporter.

Vid behov kan du själv välja att skriva ut i färg, enkelsidig utskrift eller häftning. Dessa inställningar gör du då på din dator, välj Skrivaregenskaper innan du klickar på Skriv ut.

Ej tillåtet att kopiera större upplagor på printomaterna

 • Observera: Det är ej tillåtet att kopiera upp större upplagor, såsom klassrumsuppsättningar, på institutionens printomater!

Denna begränsning för kopiering och utskrifter är en lokal miljöpolicy vid institutionen. Större dokumentsamlingar bör istället delges studenterna digitalt som pdf.

Papperstrassel, patronbyte, felanmälan...

 • Om du får problem med papperstrassel i printomaterna
  Åtgärda problemet genom att följa instruktionerna på displayen. Om du inte lyckas, kontakta institutionsteknikern.
 • Om en patron behöver bytas
  Hämta patron i förrådet, E927. Följ instruktionerna på displayen.
  För inköp av patron till lokal rumsskrivare, meddela benny.pettersson@isd.su.se
 • Vid annat tekniskt fel
  Prova först att starta om maskinen. Om felet kvarstår, stäng av maskinen och kontakta institutionsteknikern för felanmälan till Helpdesk.