Professor Monica Axelsson från Stockholms universitet välkomnas till Learning and Teaching Languages Research lab vid University of Canterbury i Nya Zeeland.

Monica Axelsson är professor i tvåspråkighet med inriktning på svenska som andraspråk och verksam vid Institutionen för språkdidaktik vid Stockholms universitet. Under januari-februari 2017 gästar hon University of Canterbury i Christchurch i Nya Zeeland, efter en inbjudan från Learning & Teaching Languages Research Lab (LATL-lab). Föreståndare för LATL-lab är docent Una Cunningham, tidigare lärarutbildare vid Institutionen för språkdidaktik.

Under sin tid i Christchurch kommer Monica Axelsson att föreläsa för doktorander och forskare och i början av februari blir det en öppen föreläsning på universitetet. Hon kommer även att hålla ett forskarseminarium på New Zealand Institute of Language, Brain and Behaviour.

Professor Axelssons forskningsfokus ligger på nyanlända flykting- och invandrarbarn.