Under hela mars månad 2014 firas Frankofonimånaden i Sverige med en mängd evenemang, bland annat utställningar, filmfestivaler och föredrag, och de ambassader som organiserar Frankofonimånaden delar ut Frankofonipriset i Sverige - "Prix de la Francophonie en Suède".

Henrik Nordgren. Foto: Ulf Strandberg
Henrik Nordgren
            Foto: Ulf Strandberg

Priset består av 30.000 kronor och går i år till Henrik Nordgren, medieansvarig vid Språkstudion, ett resurscentrum för studenter, lärare och forskare vid Stockholms universitets språkinstitutioner.

Henrik Nordgren tilldelas priset för sitt och Språkstudions arbete med det flerspråkiga barnboksprojektet "Ett träd för Lollie", som handlar om internationell kunskapsspridning om aids. Den 19 mars 2014 blir det högtidlig utdelning på Rumänska kulturinstitutet i Stockholm.

Samarbete med Franska skolan

Under 2013 deltog Språkstudion i ett samarbetsprojekt med Franska skolan, för internationell kunskapsspridning om aids. Projektet kretsar kring boken "Ett träd för Lollie", skriven av den ivorianska författaren Fatou Keïta. Tillsammans med Françoise Sule från Avdelningen för franska administrerade Språkstudion och Henrik Nordgren inläsningar av boken på sex olika språk, bland annat på wolof, engelska och swahili.

Läs mer om projektet "Ett träd för Lollie"

A tree for Lollie - CD och bok