De håller till på plan 2 (entréplan) i Studenthuset. Kom till Infocenters disk så visas du vidare.

Du behöver inte anmäla dig! Kvällen är öppen för alla som är registrerade studenter vid Stockholms universitet.

- Kom och lyssna!

16.00-16.20
Galleriet

Tre bästa tipsen till uppsatsskribenter
Du får de allra viktigaste råden för att klara att skriva uppsatsen.

16.30-17.00

Få jobbet gjort!
Att skriva uppsats är ett stort projekt. Här får du tips om vad du bör göra, i vilken ordning du bör göra det och hur du håller motivationen uppe ända tills du är klar.

17.15-17.45

Referera rätt!
Studie- och språkverkstaden berättar vad du bör tänka på när du refererar till källor och universitetsbiblioteket visar hur du kan använda olika referenshanteringssystem.

18.00-18.20

Språket i uppsatsen
Skriver du på svenska? Här får du tips om vad du ska tänka på när du skriver – och vilka fällor det är viktigt att undvika!

18.00-18.30

Academic Writing in English
Skriver du på engelska? Academic Writing Service ger språktips om akademisk engelska.

18.45-19.15

Ta hjälp av tekniken!
Ta del av en demonstration av talsyntesen ClaroRead Plus och tankekartsverktyget ClaroIdeas. Talsyntesen kan användas för att lyssna igenom det du skrivit. Tankekartsverktyget kan användas för att strukturera upp ditt material.

- Kom och fråga!

19.30-20.00
Ekosalen

Finns det fler saker du undrar över?
Studie- och språkverkstadens expertpanel svarar på dina frågor. Lämna frågorna per mejl, i kvällens frågelåda eller på plats i Ekosalen.

16.20-18.00
18.20-19.30

Handledningsomgång 1
Handledningsomgång 2

Du får svar på korta frågor om just din text. Boka in dig på en handledningskvart i Galleriet.

- Kom och skriv!

17.00-19.30
Kårsalen
plan 1 Studenthuset

Vill du sitta i lugn och ro och skriva tillsammans med andra studenter?
Ta med dig datorn och kom och skriv. En handledare finns på plats om du har frågor eller får problem.