Runt om i Europa firas varje år ForskarFredag för att visa hur fascinerande och kul forskning är. Huvudarenan för ForskarFredag Stockholm är i år Universitetscentrum AlbaNova och Vetenskapens Hus, där du möter ett brett utbud av spännande forskarpresentationer, shower, dialoger och en häftig utställning med massor av prova-på-experiment. Målgruppen är skolelever i årskurs 9 och gymnasiet samt allmänheten.

Vägbeskrivning till Vetenskapens Hus

Kan du höra skillnad mellan viktiga ljud i engelskt uttal?

Från Institutionen för språkdidaktik vid Stockholms universitet kommer forskaren Mara Haslam att vara på plats, för att låta ungdomar testa om de kan höra skillnader mellan ljud som är viktiga i engelskt uttal. Vid hennes monter får du även träffa våra studievägledare, som kan berätta för dig vad det innebär att vara lärare, och framför allt då ämneslärare med inriktning mot språk.

Quiz: Test your English perception

Här förklarar Mara mer om perception och uttal:
Engelskt uttal testades på ForskarFredag

Forskaren Mara Haslam och studievägledare från Institutionen för språkdidaktik vid Stockholms universitet samtalar med elever vid ForskarFredag 2016.